Content marketing

Content marketing zorgt voor een constante stroom van nieuwe klanten en het behoud van bestaande

Content strategie  |  Content creatie  |  Content promotie  |  Analyse resultaat

Met content marketing bouwt uw organisatie vertrouwen op bij de doelgroep. Daarnaast genereert content marketing een grotere stroom relevante bezoekers naar uw website en zorgt voor meer leads, verkoop, aanmeldingen of steun voor uw eigen doelstelling.

Spijker & Co biedt hulp bij het hele content marketing proces, te beginnen met de strategie.

Zo ziet ons proces eruit.

contentmarketingprocess

Content strategie

Content marketing begint altijd met het bepalen van de strategie. Een goed onderbouwde strategie zorgt ervoor dat alle acties efficiënter uitgevoerd worden en effectiever zijn qua resultaat. Afhankelijk van uw behoefte worden de volgende zaken in de strategie beschreven:

•       Doelstellingen en KPI's (Kritische Prestatie Indicatoren)

•       Doelgroepen

•       In te zetten kanalen

•       Tone of voice

•       Content onderzoek

•       Concurrerende content analyse

•       Tijdsinvestering / frequentie

•       Redactiekalender

Content creatie

Spijker & Co zorgt voor creatie en productie van waardevolle en relevante content op maat gemaakt voor uw doelgroep. Dat begint met de basis: het schrijven van tekst en het maken van foto's, video's of illustraties bijvoorbeeld. Alle content wordt vervaardigd aan de hand van de beschreven strategie om zoveel mogelijk resultaat te behalen en op een wijze dat de content eenvoudig op maat verspreid kan worden via alle kanalen. De kwaliteit van content is zeer belangrijk om resultaat te halen uit content marketing en vereist een professionele en strategische aanpak.

Group of Multiethnic Designers Meeting Social Media
contentpromotion

Content promotie

Content is pas waardevol als het uw doelgroep bereikt. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk mensen binnen uw doelgroep te bereiken. Wij zorgen daarvoor door uw content te verspreiden via verschillende kanalen zoals bijvoorbeeld: website, e-mailings, social media, persberichten, advertentie's (offline en online) en/of drukwerk. Wij maken de content op maat voor elk verschillend kanaal, zodat het resultaat geoptimaliseerd wordt.

Analyse resultaat

Om het maximale resultaat te halen uit content marketing is het belangrijk om continu te meten, testen, analyseren en verbeteren. Het meten is stap 1, daar zijn voldoende tools voor handen. Echter moeten die tools wel goed ingericht worden en de data op de juiste manier geïnterpreteerd worden. Data van doelstellingen en KPI's dragen dan bij om de content te verbeteren en het resultaat van de inspanningen te verhogen.

Mobile office work concept

Wilt u ook meer leads, verkoop, aanmeldingen of steun voor uw eigen doelstelling?
Bel nu naar 0344-579181 voor meer informatie.