Zoekmachine marketing

Scoor hoog in de zoekresultaten via Google!

Zoekmachine marketing  | Search Engine Optimization (SEO)  | Search Engine Optimization (SEA)

Google is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Bijna 20% van de mensen zoekt dagelijks iets op via Google en 45% is wekelijks actief. De verwachting is dat deze percentage nog blijven stijgen. Het is dus belangrijk om een goede en hoge vermelding in de zoekresultaten op Google te krijgen. Spijker & Co kan er voor zorgen dat uw website op een prominente plaats bij de zoekresultaten van een zoekmachine komt te staan als een gebruiker een voor die webpagina relevante zoekterm gebruikt.

google
ThinkstockPhotos-486545518

Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing, ook wel bekend onder de Engelse term Search Engine Marketing (SEM) is het specialisme dat webpagina’s vindbaar maakt bij zoekdiensten. Zoekmachine marketing kan worden verdeeld in twee deelgebieden: Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA).

Search Engine Optimization (SEO)

Onder Search Engine Optimization wordt het aanpassen van de techniek, de content en de linkstrategie van een website verstaan met als doel het beter vindbaar maken van de webpagina’s bij zoekdiensten. Daartegenover staan Search Engine Advertising. Hier worden advertenties boven en naast natuurlijke zoekresultaten geplaatst. De advertenties verwijzen naar een webpagina van de adverteerder.

Klik hier voor meer informatie over onze SEO pakketten.

seo scheme
Mobile office work concept

Search Engine Advertising (SEA)

Onder Search Engine Advertising wordt het tegen betaling plaatsen van advertenties boven en naast de natuurlijke zoekresultaten verstaan. De advertentie wordt vertoond als een zoekmachinegebruiker een aan de advertentie gekoppeld woord of woordgroep intypt. De adverteerder betaalt alleen voor de zoekmachinegebruikers die op een van zijn advertenties klikken. De advertenties verwijzen naar een webpagina van de adverteerder.

Bij Search Engine Advertising kunnen drie doelstellingen worden onderscheiden. Ten eerste zo veel mogelijk vertoningen (bereik) genereren, ten tweede zo veel mogelijk clicks realiseren en tot slot zo veel mogelijk conversies realiseren. Een conversie kan bijvoorbeeld bestaan uit een informatieaanvraag, een aanmelding of een aankoop. Elke doelstelling heeft zijn eigen strategie.

Geïnteresseerd in zoekmachine marketing? Bel nu naar 0344-579181.