Teveel websites zijn nog altijd onveilig

Volgens een onderzoek van MKB Servicedesk en SIDN is 86 procent van de Nederlandse bedrijfswebsites niet veilig. Een schrikbarend hoog aantal, zeker gezien het feit dat het vaak om vertrouwelijke gegevens gaat. Van zowel het bedrijf als de bezoekers van de website.

Van de bijna 429.000 bedrijfswebsites die gevoelige data verwerken, deden iets meer dan 367.000 sites dat zonder enige vorm van protectie of encryptie. Om die redenen geeft browser Chrome vanaf 1 januari van dit jaar aan, of een site beveiligd is of niet.

Naast dat het slecht staat voor je imago als bedrijf, kan het nog veel ergere consequenties hebben. De AIVD maakt zich zorgen over de toename van aanvallen door hackers. Een goed beveiligde website is dan wel het minste wat je kunt hebben als bedrijf.

Als je meer wilt weten over beveiliging en encryptie, of als je gelijk tot actie wilt overgaan, kun je kijken op deze pagina. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met Spijker & Co.

veilige-wordpress-website

Checklist voor een veilige WordPress website

Het internet is prachtig, maar er zijn partijen aanwezig die op zoek zijn om jouw website te gebruiken voor duistere praktijken. We hebben een heel eenvoudige checklist gemaakt met stappen waarmee je jouw site kunt beveiligen. Vraag hier de checklist aan en ga er snel mee aan de slag!

We sturen je graag nog meer tips voor bijvoorbeeld het generen van meer leads en omzet, een hogere klanttevredenheid of voor het zorgen van een hogere betrokkenheid van medewerkers. Door deze checklist aan te vragen geef je hier toestemming voor en ontvang je deze automatisch. Wil je onze tips niet ontvangen dan kun je je eenvoudig uitschrijven.