Onze 10 meest gelezen blogposts van 2018

December is natuurlijk dé tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar, maar het is ook een tijd voor reflectie. In deze laatste blogpost van het jaar zetten we de top 10 van meest gelezen artikelen op onze blog voor je op een rij. Heb jij ze allemaal al gelezen?

1. Kleurverschillen in RGB, HEX, CMYK, RAL en PMS

Regelmatig wordt er gecommuniceerd over verschillende kleurnummers. De drukkerij vraagt om de PMS kleuren voor het drukwerk, in een PowerPoint presentatie moet de tekst in dezelfde kleur in RGB als het logo komen of de schilder gaat aan de slag met een wand die dezelfde kleur moet hebben als de huisstijl en vraagt om de RAL kleur. Waarom zijn er verschillende kleurnotaties? Wij ontvangen hier veel vragen over. Hier staat een korte uitleg over de verschillen.
Lees verder >

2. Zeven dure social media marketing fouten!

Het gebruik van social media kan een krachtig middel zijn voor de promotie van jouw bedrijf en het contact met jouw klanten, maar wat gebeurt er als er iets mis gaat? Veel organisaties hebben schade opgelopen door een fout die ze een keer op social media hebben begaan. Deze misstappen kan elke organisatie maken, vooral omdat de inzet van social media voor velen nog onbekend terrein is. Om je te helpen met jouw social media marketing activiteiten lees je hier de top 7 van fouten, die je maar beter niet kunt maken.
Lees verder >

3. Zes tips voor het opschonen van je social media profielen

Het is tijd voor de grote schoonmaak. En waarom zou je naast de archiefkasten en bureaus niet ook je social media accounts aanpakken? Gebruik deze tijd om eens kritisch te kijken naar hoe rendabel je social media accounts eigenlijk zijn. Zo zorg je ervoor dat je weet wat werkt, waar er ruimte is voor verbetering en hoe je het geheel nog meer kunt stroomlijnen. Ga aan de slag met het opschonen van je social media profielen!

Deze gids met 6 stappen doorloopt een succesvolle social media audit en zorgt voor een fris en nieuw bedrijf.

Lees verder >

4. Zorg dat je overal online aanwezig bent

Een website is het middelpunt van al jouw online activiteiten. Sterker nog, je kunt niet meer zonder tegenwoordig. Echter, het is maar één stuk van de marketing puzzel. Het zal je weinig resultaat opleveren, tenzij je gaat voor optimalisatie en integratie van een totale online aanwezigheid. Hier staan ​​de overige puzzelstukken die je nodig hebt om deze aanwezigheid te creëren, maar let op, het is niet genoeg om ze gewoon te hebben. Ze moeten met elkaar geïntegreerd worden zodat elk online kanaal de andere kan ondersteunen en versterken.

Lees verder >

5. Gebruik de kracht van LinkedIn Publicaties

LinkedIn is al jarenlang het beste social media kanaal voor B2B-bedrijven om leads te genereren. Er zijn maar liefst 6 miljoen Nederlandse accounts geregistreerd en het zakelijke sociale netwerk wordt maandelijks door 4,2 miljoen Nederlanders bezocht (bron Marketingfacts). Jouw doelgroep zit zeker op LinkedIn. Zorg dus dat je opvalt met LinkedIn Publicaties.

Lees verder >

6. Hoger scoren in Google? Maak dan niet deze SEO-fouten!

Iedereen wil graag hoog scoren in Google om nieuwe klanten binnen te halen. Het valt niet mee om die positie voor populaire zoekwoorden te bereiken. Wat zeker niet helpt, is dat de meeste websites op het gebied van SEO (zoekmachineoptimalisatie) grote fouten maken. Deze fouten hebben een negatief effect op je ranking waardoor jouw concurrenten hoger kunnen scoren. Daarom geven we hier een lijst van 7 veel voorkomende fouten. Aan de hand van deze lijst kun je jouw website verbeteren en dus hoger scoren.

Lees verder >

7. Vijftien bronnen om ideeën op te doen voor content marketing

Het is soms lastig om nieuw materiaal te ontwikkelen voor jouw content marketing strategie. Ongeacht of het nu gaat om nieuwsberichten, blogposts, infographics, lead magnets, whitepapers of een video. Daarom vind je hieronder een lijst met tips hoe je inspiratie kunt opdoen, en waar je direct mee aan de slag kunt gaan. Vaak zijn het zaken die je kunt kopiëren van anderen, maar dat moet je niet te letterlijk opvatten. Het is niet de bedoeling om iets één-op-één te kopiëren. Het dient meer als inspiratie om een eigen versie te maken.

Lees verder >

8. De grootste marketing uitdagingen voor kleine ondernemingen

Uit een recent onderzoek is gebleken dat slechts 47% van de ondernemingen met één tot vijf werknemers tevreden is over hun online aanwezigheid. Dat is best een probleem, gezien het feit dat een effectieve online aanwezigheid vaak een cruciale rol speelt in het succes van het bedrijf. Behoor jij ook tot de 53% die weet dat hun online aanwezigheid geen bijdrage levert aan het binnenhalen van nieuwe klanten of omzet? Hier staan de zeven belangrijkste zaken die jouw onderneming zou moeten hebben om een sterke online aanwezigheid te creëren.

Lees verder >

9. Hier gaat het mis (én weer goed!) met jouw website!

Je hebt een mooie website. Maar de respons? Een dikke nul. Nieuwe klanten melden zich niet. En niemand vult ooit het contactformulier in. Sterker nog: nergens een positieve quote dat ze jou kozen vanwege jouw website. Hoe komt dat toch? En vooral: wat is de oplossing? We geven je vijf tips voor meer online succes.

Lees verder >

10. Waarom je regelmatig de Google Analytics van jouw website moet bekijken?

Op veel websites wordt de tracking code van Google Analytics geplaatst om data te verzamelen over de bezoekers van je website. Vervolgens worden die getoond in pagina’s vol tabellen en grafieken. Maar wat heb je nu precies aan al die data?

Lees verder >

Meer resultaat in 2018?

Spijker & Co biedt hulp als je meer resultaat wilt halen uit jouw marketing activiteiten, te beginnen met de strategie. Wij kunnen er ook voor zorgen dat jouw boodschap verspreid wordt via verschillende kanalen zoals: website, e-mailings, social media, persberichten, advertenties (offline en online) en/of drukwerk. Wij maken de content op maat voor elk verschillend kanaal, zodat het resultaat geoptimaliseerd wordt.

Wij wensen je fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond Nieuwjaar toe!

Regelmatig tips ontvangen via e-mail om meer leads en omzet te genereren? Of te zorgen voor een hogere klanttevredenheid of betrokken medewerkers? Schrijf je hier in!