Vier kandidaten door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or 2019

Op 27 mei hebben 10 geselecteerde kandidaten in het FrieslandCampina Innovation Center gestreden voor een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. In 1 uur en 25 minuten moesten de kandidaten hun gerecht op 5 borden presenteren aan de vakjury. De vakjury stond onder leiding van SVH Meesterkok Marco Poldervaart. De kandidaten hebben gewerkt met kalfsvlees van de Van Drie Group, aardappelgarnituur en kregen ter plaatse een blackbox met groenten van het seizoen van de Makro aangeboden. Het was verplicht om te werken met deze ingrediënten en de producten van onze partners, waaronder Chef.
 
Route to Gastvrij Rotterdam, Tallinn en Lyon
De vakjury was kritisch op de gerechten die werden gepresenteerd. Deelnemen aan de wereldfinale om de Bocuse d’Or betekent deelnemen op het hoogste internationale culinaire niveau. Wedstrijdleider Marco Poldervaart: “Vandaag hebben we gezien dat er veel culinaire ambitie in de Nederlandse keukens is. We hebben mooie presentaties gezien, maar onder druk koken en dan een goed geheel neerzetten is een uitdaging. Dat hoort bij deze wedstrijd.” De voorbereidingen voor deze wedstrijd vragen naast kennis, ervaring en creativiteit, veel energie, tijd, enthousiasme en lef. Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam wordt op maandag 23 september de Nederlandse finale gehouden op het podium World of Bocuse d’Or. Daar gaan de sterkste kandidaten uit de voorronde de strijd aan. Deze deelnemers zijn:

  •  Marco van der Wijngaard van ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht
  •  Micha van der Veen, Heeren van Harinxma* in Beetsterzwaag
  •  Kees Visser van Bij Kees in Zierikzee
  •  Rob Wijnen restaurant d’Ouwe Tramhalte in Duizel

Wildcard
Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland gaat één wildcard uitgeven aan een kandidaat die rechtstreeks deel mag nemen aan de finale in Rotterdam. Wie dat is, wordt over ruim een week bekendgemaakt. Dat is dan de vijfde deelnemer aan de Nederlandse finale. Na de Nederlandse finale gaat er wekelijks getraind worden voor de Europese finale in Tallinn, Estland. De grote wereldfinale om de Bocuse d’Or vindt plaats in het Franse Lyon.
 
De vakjury, die naast Poldervaart bestaat uit SVH Meesterkoks Pascal Jalhay en Marcel de Leeuw en namens FrieslandCampina André van Dongen, zag zich voor een dilemma gesteld. De uitslagen lagen extreem ver uit elkaar. Waar de een heel goed presteerde op smaak en bereiding werden er juist weer punten verspeeld op de presentatie. De top 4 wist als beste de onderdelen te combineren tot wedstrijdwaardige gerechten.

Nederlandse finale
Deze vier kandidaten hebben zich geplaatst voor de Nederlandse finale tijdens Gastvrij Rotterdam op maandag 23 september. Daar zal in ieder geval een visgerecht in de opdracht zitten, waarbij de vis afkomstig zal zijn van Jan van As of Delisalm. De jury in Rotterdam zal bestaan uit een groot aantal SVH Meesterkoks en sterrenchefs. Onder leiding van de nieuwe voorzitter van Bocuse d’Or Nederland, SVH Meesterkok Soenil Bahadoer, wordt een imposante jury samengesteld.

Spijker & Co is trotse sponsor van Bocuse d'Or Nederland

Spijker & Co is sinds 2007 betrokken bij Bocuse d’Or Nederland en hebben door de jaren heen verschillende communicatie uitingen verzorgd voor het team, waaronder de website.

Spijker & Co levert duurzame marketing- en communicatieoplossingen waarmee wij de doelen van onze klanten zo effectief mogelijk realiseren. Bijvoorbeeld het genereren van meer leads en omzet, een hogere klanttevredenheid of we zorgen voor meer betrokkenheid van de medewerkers. Wij weten precies hoe we een bedrijf positief moeten laten opvallen bij de doelgroep en zijn als geen ander in staat om alle middelen daarvoor optimaal op elkaar af te stemmen.

Wij hebben een grote affiniteit met de horeca en food industrie en bedienen veel klanten uit die wereld. Het is prachtig om te zien wat de Bocuse d’Or teweeg brengt en wij ondersteunen daarom dit team dan ook van harte.

Regelmatig tips ontvangen via e-mail om meer leads en omzet te genereren? Of te zorgen voor een hogere klanttevredenheid of betrokken medewerkers? Schrijf je hier in!