Markeert Google jouw contactformulier vanaf oktober als onveilig? Onderneem actie!

We stipten het al in meerdere blogposts aan: Google gaat websites zonder beveiligingscertificaat (SSL) bestempelen als onveilig. Vul je een formulier in op een website die deze gegevens vervolgens niet versleuteld via HTTP verstuurt? Dan komt er direct een waarschuwing in beeld. Om precies te zijn: vanaf oktober 2017.

Veel websites van bedrijven tonen een contactformulier. Bezoekers die dit invullen, op een website zonder geïnstalleerd SSL-certificaat, ontvangen een waarschuwing. De boodschap is pittig: onveilige website!

Voorkomen is nóg beter dan waarschuwen

Het marktaandeel van Google Chrome is nu hoger dan 50%. Veel bezoekers komen dus via deze browser op jouw website. Grote kans dat veel bezoekers op jouw website ook die melding krijgen. In ieder geval meer dan je lief is. Je kunt dit eenvoudig voorkomen met de installatie van een SSL-certificaat op jouw website.

Herken in slechts twee stappen een onveilige website:

  1. Er staat HTTP in plaats van HTTPS voor de url.
  2. Het symbool van het slotje ontbreekt bij de domeinnaam.

HTTPS: beveiligde dataverzending door versleuteling

HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure) is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen de browser van de bezoeker en de webserver die de website host. Het HTTPS protocol zorgt voor beveiligde dataverzending door de versleuteling van de gegevens.

Wat moet je doen om jouw website als veilig te laten aanmerken?

Google Chrome vindt jouw website pas veilig als je deze overzet van HTTP naar HTTPS. Je moet daarvoor een SSL-certificaat installeren. Een SSL-certificaat is een slot waarvan alleen de server die de website host, de sleutel heeft. Zo blijven gegevens van klanten en jezelf beschermd. Google beoordeelt jouw website vervolgens als veilig.

Verschillende soorten SSL-certificaten

Dit zijn de drie meest gebruikte soorten SSL-certificaten:

  1. Domein validatie. Het certificaat neemt de gegevens van de domeinnaamhouder op.
  2. Organisatie validatie. Het certificaat neemt alle bedrijfsgegevens van de eigenaar van het certificaat op én controleert deze.
  3. Extended validation (EV). Het certificaat neemt alle bedrijfsgegevens van de eigenaar van het certificaat op én controleert deze grondig. Hoe grondig? Na opvraag van Kamer van Koophandel uittreksels moet de aanvrager telefonisch bewijzen dat hij inderdaad de aanvrager van het certificaat is. Dit certificaat maakt de naam van het bedrijf zichtbaar.

Spijker & Co maakt jouw site snel weer veilig

Spijker & Co informeert je graag over de mogelijkheden voor jouw website om deze te laten beveiligen via HTTPS. Neem eens een kijkje op deze pagina voor meer uitleg en prijzen. Je kunt ons natuurlijk ook even bellen (0344-579181) of mailen (info@spijkerenco.nl). Kijken we samen welk certificaat het beste bij jouw website past. Ons advies? Geef het prioriteit, want oktober staat straks voor de deur!

veilige-wordpress-website

Checklist voor een veilige WordPress website

Het internet is prachtig, maar er zijn partijen aanwezig die op zoek zijn om jouw website te gebruiken voor duistere praktijken. We hebben een heel eenvoudige checklist gemaakt met stappen waarmee je jouw site kunt beveiligen. Vraag hier de checklist aan en ga er snel mee aan de slag!

We sturen je graag nog meer tips voor bijvoorbeeld het generen van meer leads en omzet, een hogere klanttevredenheid of voor het zorgen van een hogere betrokkenheid van medewerkers. Door deze checklist aan te vragen geef je hier toestemming voor en ontvang je deze automatisch. Wil je onze tips niet ontvangen dan kun je je eenvoudig uitschrijven.