Inschrijving voorronde Bocuse d’Or Nederland geopend

Prestigieuze vakwedstrijd voor talentvolle koks start voorrondes bij FrieslandCampina

De inschrijving voor de voorrondes van de meest prestigieuze kookwedstrijd is geopend. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft besloten dat er maximaal 10 kandidaten daadwerkelijk hun kookkunsten mogen laten zien tijdens de voorronde in het Innovation Center van FrieslandCampina in Wageningen. De datum voor de voorronde is nog niet vastgelegd, maar wordt gehouden op maandag 27 mei, 3 of 17 juni 2019. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 31 maart 2019 via het aanmeldingsformulier.

De best presterende kandidaten in de voorronde gaan door naar de Nederlandse finale die op maandag 23 september 2019 tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam wordt gehouden. De winnaar van de Nederlandse finale plaatst zich voor de Europese finale in Tallinn (Estland) in 2020.

Nederlandse finale
De deelnemers aan de Nederlandse finale moeten tijdens de wedstrijd laten zien dat ze alle technieken beheersen, dat ze tegen spanning kunnen, dat ze creatief zijn in het ontwikkelen en bereiden van gerechten en gevoel hebben voor presentatie. De Nederlandse vakjury die bestaat uit toonaangevende sterrenchefs en SVH Meesterkoks beoordeelt de prestaties en wijst de best presterende kandidaten aan. De wedstrijdopdracht wordt vastgesteld door het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. Dit jaar wordt er verplicht gewerkt met producten van partners van Bocuse d’Or Nederland: Debic, Jan van As, Makro Nederland, Van Drie Groep, Koppert Cress, Delisalm en CHEF.

Bocuse d’Or
Deelnemen aan Bocuse d’Or-wedstrijden stelt stevige eisen aan de kandidaten en de producten. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, maar ook kennis, ervaring, professionalisme, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen. Wedstrijddeelnemers krijgen support van Bocuse d’Or Nederland.

De wereldfinale van deze culinaire wedstrijd vindt om de twee jaar plaats in Lyon en is in 1987 gecreëerd door de in 2018 overleden Paul Bocuse. In Lyon gaan 24 landen vanuit de 5 continenten de strijd met elkaar aan. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities. Elke twee jaar gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen in de Europese en Wereldfinale.

Bocuse d’Or internationaal is een zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks. De voorronde wordt na 2015 nu voor de derde keer afgetrapt bij FrieslandCampina, al jarenlang partner van Bocuse d’Or Nederland met het merk Debic.

Spijker & Co is trotse sponsor van Bocuse d'Or Nederland

Spijker & Co is sinds 2007 betrokken bij Bocuse d’Or Nederland en hebben door de jaren heen verschillende communicatie uitingen verzorgd voor het team, waaronder de website.

Spijker & Co levert duurzame marketing- en communicatieoplossingen waarmee wij de doelen van onze klanten zo effectief mogelijk realiseren. Bijvoorbeeld het genereren van meer leads en omzet, een hogere klanttevredenheid of we zorgen voor meer betrokkenheid van de medewerkers. Wij weten precies hoe we een bedrijf positief moeten laten opvallen bij de doelgroep en zijn als geen ander in staat om alle middelen daarvoor optimaal op elkaar af te stemmen.

Wij hebben een grote affiniteit met de horeca en food industrie en bedienen veel klanten uit die wereld. Het is prachtig om te zien wat de Bocuse d’Or teweeg brengt en wij ondersteunen daarom dit team dan ook van harte.

Regelmatig tips ontvangen via e-mail om meer leads en omzet te genereren? Of te zorgen voor een hogere klanttevredenheid of betrokken medewerkers? Schrijf je hier in!