Ga voor veilig, met de s van secure

Al in 2014 kondigde Google aan dat websites die hun content versleutelen een hogere pagerank krijgen. Nu drie jaar later heeft 86 procent van de Nederlandse bedrijfswebsites de beveiliging en versleuteling nog altijd niet op orde. Dit blijkt uit een groot onderzoek van MKB Servicedesk en SIDN. Hoog tijd dus om dat te gaan veranderen, want sinds 1 januari geeft Google’s eigen browser Chrome expliciet aan als een website onveilig is.

Wat is een beveiligde website?

Als je een website bezoekt worden er gegevens uitgewisseld. Daarbij zijn er standaard activiteiten zoals interactie met een database en een server, waarbij soms ook persoonlijke gegevens van een gebruiker worden verzonden. Voorbeelden daarvan zijn als je je e-mailadres invult voor het abonneren op een nieuwsbrief, of als je reageert op een blogbericht. In sommige gevallen laat je als gebruiker nog meer informatie achter, zoals bij het invullen van een contact- of aanmeldformulier.

Hoe herken je een beveiligde website?

Een beveiligde website is te herkennen aan 2 dingen:
1. Er staat https in plaats van http
2. Je ziet een groen slotje

In sommige gevallen zie je voor het groene slotje nog de naam van het bedrijf. Dit heeft te maken met het soort certificaat. Op dit moment zijn er 3 soorten certificaten:
1. Domeinvalidatie. In het certificaat worden gegevens van de domeinnaamhouder opgenomen.
2. Organisatievalidatie. In het certificaat worden alle bedrijfsgegevens van de eigenaar van het certificaat opgenomen en gecontroleerd.
3. Extended validation (EV) In het certificaat worden alle bedrijfsgegevens van de eigenaar van het certificaat opgenomen en grondig gecontroleerd. Kamer van koophandel uittreksels worden opgevraagd en de aanvrager wordt opgebeld om te bewijzen dat hij inderdaad de aanvrager van het certificaat is. Met dit certificaat wordt de naam van het bedrijf zichtbaar.

Versleuteld

Een beveiligde website zorgt ervoor dat je gegevens eerst versleuteld worden in een lange reeks aan tekens, alvorens het verstuurd wordt naar een server en database. Op die manier kunnen kwaadwillende die het verkeer van de website onderscheppen, niets met deze gegevens. Een onbeveiligde verbinding betekent dus dat al je gegevens openbaar zijn. Je kunt het een beetje vergelijken met dat je een dagje weggaat en je alle deuren wagenwijd openzet van je huis. Natuurlijk is er een kans dat er niets gebeurd, maar zou je het risico durven nemen?

Spijker & Co kan u helpen

Misschien lijkt het ingewikkeld om een website te beveiligen, maar niets is minder waar. Spijker & Co kan u daamee helpen en in de meeste gevallen kan het binnen een dag geregeld zijn. Neem eens een kijkje op deze pagina voor meer uitleg en prijzen. U kunt ons natuurlijk ook even bellen (0344-579181) of mailen (info@spijkerenco.nl) . Kijken we samen welk certificaat het beste bij u past.

veilige-wordpress-website

Checklist voor een veilige WordPress website

Het internet is prachtig, maar er zijn partijen aanwezig die op zoek zijn om jouw website te gebruiken voor duistere praktijken. We hebben een heel eenvoudige checklist gemaakt met stappen waarmee je jouw site kunt beveiligen. Vraag hier de checklist aan en ga er snel mee aan de slag!

We sturen je graag nog meer tips voor bijvoorbeeld het generen van meer leads en omzet, een hogere klanttevredenheid of voor het zorgen van een hogere betrokkenheid van medewerkers. Door deze checklist aan te vragen geef je hier toestemming voor en ontvang je deze automatisch. Wil je onze tips niet ontvangen dan kun je je eenvoudig uitschrijven.