Veelgestelde vragen

Wie is Spijker en wie is Co?

Spijker is de achternaam van oprichter en eigenaar René Spijker. Co is de rest van het team. Samen zorgen wij dat jouw projecten naar tevredenheid uitgevoerd worden. Meer informatie over Spijker & Co kun je vinden op de pagina 'Over ons'.

Wat maakt jullie anders dan andere bureaus?

Ons team bestaat uit ervaren communicatieprofessionals uit verschillende disciplines. Wij zijn niet gefocust op één communicatiemiddel, zoals alleen websites of alleen het ontwerpen voor drukwerk. Wij kiezen het juiste communicatiemiddel dat past bij jouw doelstelling en halen daarmee maximaal resultaat uit jouw investering.

Kunnen jullie ook de inhoud, bijvoorbeeld tekst en foto's, verzorgen?

Ja, we kunnen alle content zoals teksten, foto's, video's of andere inhoud voor je verzorgen. Naast ons team beschikken we over een netwerk van partners waar we nauw mee samenwerken. Zij hebben ervaring met het vervaardigen van originele en creatieve content.

Ik heb geen verstand van websites, apps, marketing of social media. Wat nu?

Geen probleem, wij zijn ervoor om je hier zo goed mogelijk mee te helpen. We leggen in duidelijke taal uit wat alles inhoud en wat we voor je kunnen betekenen. Dan weet je precies waar je aan toe bent en welk resultaat je kunt verwachten.

Hoeveel kost het ontwikkelen van een website of app?

Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Het is eenzelfde vraag als: 'Wat kost een huis?' of 'Wat kost een auto?'. Maar om je toch van een antwoord te voorzien, moet je bij het ontwikkelen van een website of app denken aan een richtprijs vanaf 1.750 euro. Afhankelijk van jouw wensen of de benodigde functionaliteit die toegevoegd moet worden, kan de prijs variëren. Wil je exact weten wat jouw nieuwe website of app gaat kosten? Vraag dan een projectvoorstel aan met dit formulier.

Wat kost het ontwikkelen van een huisstijl?

Min of meer hetzelfde antwoord als op de vraag 'Wat kost het ontwikkelen van een website of app?'. De kosten voor het ontwikkelen van een logo en enkele basis huisstijlitems (visitekaartje, briefpapier en envelop) starten vanaf 450 euro. Ook hier zijn er veel variabelen die de prijs beïnvloeden. Wil je bijvoorbeeld meer variaties zien, meer of bijzondere huisstijlitems vormgegeven hebben, of misschien een huisstijlmanual om de huisstijl goed in jouw organisatie vast te leggen? Als je precies wilt weten wat jouw nieuwe huisstijl bij ons kost, neem dan direct contact met ons op.

Wat is een bestand dat geschikt is voor drukwerk?

Wij werken altijd met certified PDF bestanden. Dit zijn PDF bestanden met hoge resolutie beelden erin en aflopend beeld zodat het drukwerk er altijd goed uitziet. Word (.doc), PowerPoint (.ppt), Excel (.xls), JPG (.jpg), PNG (.png), standaard PDF (.pdf) of andere bestandstypes zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk. Soms kunnen we ze wel geschikt maken, maar dat vergt dan extra tijd. Twijfel je aan de kwaliteit van jouw document? Geen zorg, wij controleren de bestanden voordat ze gedrukt worden en laten je weten of ze geschikt zijn.

Hoe lang duurt het bouwen van een website of app?

De tijd die het kost om een volledig functionele website of app te maken hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen duurt het bouwen van een standaard website of app vier weken. Natuurlijk zijn dit algemene richtlijnen. Heb je een andere tijdsplanning in jouw hoofd? Dan bekijken wij zeker of die haalbaar is.

Wat is een CMS? Kan ik zelf mijn website aanpassen?

Een Content Management Systeem (CMS) is software die jou in staat stelt om zelf, eenvoudig en zonder technische kennis, de pagina's op jouw website aan te passen. Je kunt zelf pagina's en nieuwsberichten toevoegen of foto's plaatsen. Je hoeft daarvoor niets te installeren, het werkt gewoon op elke computer en in elke internetbrowser.

Is mijn website straks goed vindbaar in Google?

Jazeker, het is heel belangrijk dat jouw website goed vindbaar is via Google en andere zoekmachines. Wij zorgen ervoor dat de website technisch goed in elkaar steekt. Ook maken we het zo dat zoekmachines met gemak jouw website kunnen lezen en opnemen. Daarnaast is het belangrijk dat je weet waarop jouw doelgroep zoekt en welke zoektermen ze gebruiken. De teksten op jouw website moeten zó geschreven worden dat deze termen goed naar voren komen. Deze twee tips kunnen je hierbij helpen:

  1. Zorg ervoor dat je voor jouw bezoekers duidelijke en relevante teksten hebt. Spijker & Co kan je helpen met tips voor tijdens het schrijven van de teksten of je kunt ons de teksten laten schrijven. Een handig hulpmiddel kan zijn om te kijken wat de concurrent doet. 
  2. Zorg voor zoveel mogelijk relevante verwijzingen naar jouw website. Hoe meer andere websites (of social media, etc) naar jouw website linken, hoe beter het is. Zeker als die andere websites zelf ook een goede reputatie hebben.
Spijker & Co helpt je graag op weg met handige tips over hoe je goed vindbaar bent in Google. Je kunt altijd contact opnemen voor eventuele vragen.

Maken jullie de weergave van de website ook geschikt voor een smartphone en tablet?

Uiteraard! Alle door ons gebouwde websites zijn volledig responsive. Dit betekent dat het uiterlijk van de website zich automatisch aanpast als de site op een smartphone of tablet verschijnt. Websites die niet goed tonen op smartphones of tablets zijn niet meer van deze tijd.

Waarom zou mijn website overgezet moet worden naar HTTPS? En wat is dat?

Google markeert vanaf januari 2017 websites die zonder HTTPS vertrouwelijke informatie verwerken als 'Not-secure/niet-veilig'. Doel is om het internet veiliger te maken voor de gebruikers. HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen de browser van de gebruiker en de webserver waarop de website draait. Met HTTPS wordt data beveiligd verstuurd. Meer informatie hierover kun je vinden op de pagina 'Zet uw website om naar https!'.

Als alles opgeleverd is, kan ik dan nog terecht voor hulp als ik er niet uit komt?

Jazeker! We helpen je graag verder als je ergens niet uit komt of als je meer informatie zoekt. Telefonisch of via e-mail; we proberen je altijd zo spoedig mogelijk te helpen.

Kunnen jullie ervoor zorgen dat de website altijd up to date en bereikbaar is?

Jazeker! Kijk eens op deze pagina over het onderhoud van WordPress websites.

Kan ik even langskomen om wat door te spreken?

Uiteraard kun je altijd even langskomen met jouw vragen of om het één en ander door te spreken. Onze deur staat altijd open en de koffie staat klaar. Het beste kun je wel even van tevoren bellen. Dan hebben we gegarandeerd alle tijd en aandacht voor jou.

Heb je een andere vraag? Bel naar 0344-579181