Veelgestelde vragen

Wie is Spijker en wie is Co?

Spijker is de achternaam van oprichter en eigenaar René Spijker. Co is de rest van het team. Samen zorgen wij dat uw projecten naar tevredenheid uitgevoerd worden. Meer informatie over Spijker & Co kunt u vinden op de pagina 'Over ons'.

Wat maakt jullie anders dan andere bureaus?

Ons team bestaat uit ervaren communicatieprofessionals uit verschillende disciplines. Wij zijn niet gefocust op één communicatiemiddel, zoals alleen websites of alleen ontwerpen voor drukwerk. Wij kiezen het juiste communicatiemiddel dat past bij uw doelstelling en halen daarmee maximaal resultaat uit uw budget.

Kunnen jullie ook de inhoud, bijvoorbeeld tekst en foto's, verzorgen?

Ja, we kunnen alle content zoals teksten, foto's, video's of andere inhoud voor u verzorgen. Naast ons team beschikken we over een netwerk aan partners waar we nauw mee samenwerken en die ervaring hebben met het vervaardigen van originele en creatieve content.

Ik heb geen verstand van websites, apps, marketing of social media. Wat nu?

Geen probleem, wij zijn ervoor om u hier zo goed mogelijk mee te helpen. We leggen in duidelijke taal uit wat alles inhoud en wat we voor u kunnen betekenen. Dan weet u precies waar u aan toe bent en welk resultaat u kunt verwachten.

Hoeveel kost het ontwikkelen van een website of app?

Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Het is eenzelfde vraag als: 'Wat kost een huis?' of 'Wat kost een auto?'. Maar om u toch van een antwoord te voorzien moet u bij het ontwikkelen van een  website of app denken aan een richtprijs vanaf 1.750 euro. Afhankelijk van uw wensen of de benodigde functionaliteit die toegevoegd moet worden, kan de prijs varieren. Wilt u exact weten wat uw nieuwe website of app gaat kosten, vraag dan u projectvoorstel aan met dit formulier.

Wat kost het ontwikkelen van een huisstijl?

Min of meer hetzelfde antwoord als op de vraag 'Wat kost het ontwikkelen van een website of app?'. De kosten voor het ontwikkelen van een logo en enkele basis huisstijlitems (visitekaartje, briefpapier en envelop) starten vanaf 450 euro. Ook hier zijn er veel variabelen die de prijs beïnvloeden. Wilt u bijvoorbeeld meer variaties zien, meer of bijzondere huisstijlitems vormgegeven hebben, of misschien een huisstijlmanual om de huisstijl goed in uw organisatie vast te leggen? Als u precies wilt weten wat uw nieuwe huisstijl bij ons kost, neem dan direct contact met ons op.

Wat is een bestand dat geschikt is voor drukwerk?

Wij werken altijd met certified PDF bestanden. Dit zijn PDF bestanden met hoge resolutie beelden erin en aflopend beeld zodat het drukwerk er altijd goed uitziet. Word (.doc), Powerpoint (.ppt), Excel (.xls), JPG (.jpg), PNG (.png), standaard PDF (.pdf) of andere bestandstypes zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk. Soms kunnen we ze wel geschikt maken, maar dat vergt dan extra tijd. Twijfelt u aan de kwaliteit van uw document? Geen zorg, wij controleren de bestanden voordat ze gedrukt worden en laten u weten of ze geschikt zijn.

Hoe lang duurt het bouwen van een website of app?

De tijd die het kost om een volledig functionele website of app te maken hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen duurt het bouwen van een standaard website of app vier weken. Natuurlijk zijn dit algemene richtlijnen, heeft u een andere tijdsplanning in uw hoofd dan zullen we zeker kijken of dat haalbaar is.

Wat is een CMS? Kan ik zelf mijn website aanpassen?

Een Content Management Systeem (CMS) is software die u inn staat stelt om zelf, eenvoudig en zonder technische kennis, de pagina's op uw website aan te passen. U kunt zelf pagina's en nieuwsberichten toevoegen of foto's plaatsen. U hoeft daarvoor niets te installeren, het werkt gewoon op elke computer en in elke internetbrowser.

Is mijn website straks goed vindbaar in Google?

Jazeker,  het is heel belangrijk dat uw website goed vindbaar is via Google en andere zoekmachines. Wij zorgen ervoor dat de website technisch goed in elkaar zit en maken het zo dat zoekmachines met gemak uw website kunnen lezen en opnemen. Daarnaast is het belangrijk dat u weet waarop uw doelgroep zoekt en welke zoektermen ze gebruiken. De teksten op uw website moeten zo geschreven worden zodat deze termen goed naar voren komen. Deze twee tips kunnen u hierbij helpen:
  1. Zorg ervoor dat u voor uw bezoekers duidelijke en relevante teksten hebt. Spijker & Co kan u helpen met tips voor tijdens het schrijven van de teksten of u kunt ons de teksten laten schrijven. Een handig hulpmiddel kan zijn om te kijken wat de concurrent doet. 
  2. Zorg voor zoveel mogelijk relevante verwijzingen naar uw website. Hoe meer andere websites (of social media, etc) naar uw website linken, hoe beter het is. Zeker als die andere websites zelf ook een goede reputatie hebben.
Spijker & Co helpt u graag op weg met handige tips over hoe u goed vindbaar bent in Google. U kunt altijd contact opnemen voor eventuele vragen.

Maken jullie de weergave van de website ook geschikt voor een smartphone en tablet?

Uiteraard! Alle door ons gebouwde websites zijn volledig responsive. Dit betekent dat het uiterlijk van de website zich automatisch aanpast als de site op een smartphone of tablet getoond wordt. Websites die niet goed tonen op smartphones of tablets zijn niet meer van deze tijd.

Waarom zou mijn website overgezet moet worden naar HTTPS? En wat is dat?

Google gaat vanaf januari 2017 websites die zonder HTTPS vertrouwelijke informatie verwerken markeren als 'Not-secure/niet-veilig'. Doel is om het internet veiliger te maken voor de gebruikers. HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen de browser van de gebruiker en de webserver waarop de website draait. Met HTTPS wordt data beveiligd verstuurd. Meer informatie hierover kunt u vinden op de pagina 'Zet uw website om naar https!'.

Als alles opgeleverd is, kan ik dan nog terecht voor hulp als ik er niet uit komt?

Jazeker! We helpen u graag verder als u ergens niet uit komt of als u meer informatie zoekt. Telefonisch of via e-mail, we proberen u altijd zo spoedig mogelijk te helpen.

Kunnen jullie ervoor zorgen dat de website altijd up to date en bereikbaar is?

Jazeker! Kijken eens op deze pagina over het onderhoud van WordPress websites.

Kan ik even langskomen om wat door te spreken?

Uiteraard kunt u altijd even langskomen met uw vragen of om het een en ander door te spreken. Onze deur staat altijd open en de koffie staat klaar. Het beste kunt u wel even van tevoren bellen. Dan hebben we gegarandeert alle tijd en aandacht voor u.

Heeft u een andere vraag? Bel naar 0344-579181